fbpx

Het aanzoek komt eraan en de ring moet uitgezocht worden. Maar hoe kom je achter de ringmaat van je partner? Ik geef je een aantal tips die ervoor zorgen dat jij een perfect passende ring om de vinger van je partner kunt schuiven tijdens het aanzoek.

Het sieraden-bewaar-plekje

juwelendoos

Vrouwen hebben vaak een plek waar ze hun sieraden bewaren. Als je geluk heb dat je vriendin vaak ringen draagt dan kun je stiekem, wanneer ze bijvoorbeeld aan het douchen is, even een kijkje nemen tussen haar sieraden. Als je samenwoont kan jouw partner vast wel even een ring missen (maximaal 1 dag, ze zien snel genoeg dat er een ring mist!). Vervolgens kun je hem meenemen naar de juwelier en de ring op laten meten. Ook kun je vaak bij de juwelier om een meetlint, speciaal voor ringen, vragen die je dan meeneemt naar huis om er op die manier achter te komen.

Meten is weten met een app

We leven inmiddels in een wereld van de apps dus je kan er ook snel achter de ringmaat komen met behulp van de volgende app: Ring Sizer

ringmaat

Het werkt simpel. Als je de ring bemachtigd hebt, open je de app en leg je de ring op het blauwe rondje in je scherm.

ringmaat

Vervolgens vergroot je het blauwe rondje tot je geen zwart meer in de binnenkant van de ring ziet.

ringmaatringmaat

Let goed op of de ring volledig blauw gevuld is. Probeer het voor de zekerheid met verschillende ringen, zoals ik ook heb gedaan. De app is volledig gratis en zo ben je er zeker van dat de ring, die je bij je draagt tijdens het aanzoek, ook daadwerkelijk past.

Als je partner slaapt

ringmaat

Dit idee brengt wel wat risico’s met zich mee. Zorg ervoor dat je een touwtje in je nachtkastje hebt liggen. Als je partner slaapt kun je stiekem de omtrek van zijn/haar vinger opmeten door middel van het touwtje. Met een zwarte stift kun je vervolgens een streepje op het touwtje zetten of het touwtje afknippen. De volgende dag meet je het touwtje op en met die omtrekmaat heb je de ringmaat en kan je naar de juwelier toe. Nu moet je er wel zeker van zijn dat je partner een vaste slaper is, want ga maar eens uitleggen wat je aan het doen bent als hij/zij opeens wakker wordt 😉