fbpx

Aan het einde van de zomer ben ik voor een aantal weken naar Australië afgereisd. Ik heb de oostkust ontdekt van dit prachtige land en ik ben verliefd geworden op de vele mooie plekken die het land te bieden heeft. Met de camper hebben we 4000 km gereden en daar ben ik een aantal prachtige locaties tegen gekomen voor een huwelijksaanzoek. Niet de grootste toeristische trekpleisters, maar juist de romantische (rustige) plekken in Australië. Mocht je dit lezen en ga je jouw partner ten huwelijk vragen in Australië, dit zijn een aantal plaatsen waar je verzekerd bent van een perfecte locatie.

Bij Lake Placid – Cairns

Laat ik beginnen in het noorden van Australië want daar is ook mijn reis met de camper begonnen. De eerste plek ligt vlakbij Cairns. De plaats heet Lake Placid en geeft een uitzicht op het water en ook op prachtig regenwoud. Toen ik er was, was er een stel aan het repeteren voor hun huwelijksceremonie voor de volgende dag. De setting is super romantisch en je hebt de rust van de natuur om je heen.

Lake Placid Australië

In een prieel – Townsville

Townsville heeft een heel mooi park langs de zee en in dit park staat dit prachtige prieel. Het is hier dan ook een unieke kans om je partner ten huwelijk te vragen. Je zou er zelfs nog lichtjes in kunnen maken of live muziek bij kunnen regelen want het prieel is groot genoeg voor zo’n setting. Palmbomen staan er ook omheen en op de achtergrond hoor je de zee, mooier kan bijna niet.

Townsville - Australië

Op het strand – Whitsunday Island National Park

Houden jullie van het strand? Dan is dit de ultieme locatie voor het aanzoek. We kennen allemaal de Whitsundays en ook de beruchte Whithaven Beach met de swirls in het water (zie de afbeelding bovenaan). Prachtig om te zien maar te druk (met toeristen) voor een aanzoek. Op het strand aan de andere kant is het perfect om een aanzoek te doen. Het uitzicht is adembenemend en het zand is zo ontzettend zacht en mooi. Na het aanzoek kan je naar de lookout wandelen voor de perfecte foto’s met de verlovingsring.

Whitsundays Australië

Crystal Shower falls – Dorrigo National Park

Dorrigo National Park biedt een prachtige wandeling door de Rainforest. Ergens halverwege zul je de Crystal Shower Falls tegen komen. Dit is een waterval waarbij je vanaf een brug een prachtig uitzicht hebt maar ook achter de waterval kan komen. Achter de waterval of vlak voor de waterval is de perfecte locatie voor een aanzoek. Let op, de wandeling duurt wel 2,5 uur in totaal dus mocht je partner nee zeggen dan is het nog een lange wandeling ;-).

Dorrigo National Park - Australië

Walvissen spotten – Port Macquarie

Port Macquarie heeft een prachtig strand met een uitkijkpunt waarbij je heerlijk naar de zee kan staren en (als je geluk hebt) walvissen kan spotten. Wij hebben daar een aantal walvissen gezien maar ook zonder walvissen is dit een prachtige plek voor een aanzoek. Je zou zelfs het uitkijkpunt kunnen aankleden en er een romantische lichtjes setting van maken.

Port Macquarie - Australië

Ga je nu meteen je koffers pakken om naar Australië te gaan? Of wil je meer aanzoek locaties in andere landen zien? Bekijk hier de 5 mooiste huwelijksaanzoek locaties binnen Europa.

Liefs, Laura