fbpx

Europa biedt unieke plekken om iemand ten huwelijk te vragen. Overweeg je binnenkort een vakantie te boeken en daarbij dé vraag te stellen? Ik heb voor jullie 5 unieke locaties in Europa gevonden waar je partner geen ”nee” meer kan zeggen.

1. Cinque Terre – Italië

Op vakantie naar Italië? Italië biedt veel romantische plekjes, maar Cinque Terre is wel heel uniek. Tijdens jullie roadtrip mag dit onderdeel zeker niet ontbreken. Zowel lopend als met een treintje kom je langs de kustdorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De kleurrijke dorpen, langs een woeste kust, pittoresker kan het bijna niet. Mijn favoriete dorp? Manarola heeft een prachtig uitzicht naar de gekleurde huisjes, een mooie spot om ten huwelijk gevraagd te worden. Maar om eerlijk te zijn heeft elk dorpje heeft z’n eigen charme.

europa locatie italië

2. Santorini – Griekenland

Voor een huwelijksaanzoek biedt Griekenland vele mooie plekken. Elk Grieks eiland heeft z’n charmes, maar Santorini is echt een eiland waar sprookjes bestaan. De hagelwitte kerkjes, felblauwe koepels en prachtige uitzichten maken Santorini super romantisch en perfect voor een aanzoek. Het perfecte moment is tijdens de zonsondergang, want dan komt er een prachtige gouden gloed over de witte huisjes.

3. Het Noorderlicht (Aurora Borealis) – IJsland

Voor dit aanzoek heb je geduld nodig. De beste periode om het Noorderlicht te zien is van oktober t/m maart. Niet elke avond is het Noorderlicht te zien, dus maak er een 8 of 10 daagse vakantie van. IJsland is een prachtig land met nog veel meer mooie locaties voor aanzoek, dus er is keuze genoeg.

europa locatie ijsland

4. Trolltunga – Noorwegen

Je moet er wat voor over hebben om bij Trolltunga te komen. Je bent je 4 tot 6 uur bezig en dan moet je natuurlijk ook nog terug (10/12 uur in totaal). De tocht is 27 km lang met veel hoogteverschillen. Zowel fysiek als mentaal is het een zware route, maar als je er eenmaal bent dan heb je wel een waanzinnige setting voor een huwelijksaanzoek. Zijn jullie een sportief stel en houden jullie van avontuur? Dan is dit perfect.

5. Plitvice National Park – Kroatië

De Plitvice meren behoren tot de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Kroatië. In het nationale park kun je rondwandelen tussen het prachtige watergeweld en de dichtbegroeide bossen. Het is ook niet voor niets dat dit op het Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Stap van het pad af en zoek een mooi plekje uit voor een uniek aanzoek! De vele vogelsoorten zullen je zeker toezingen.

europa locatie kroatië

Weet je nu waar je de vakantie heen gaat boeken? Dan heb ik hier nog 3 tips voor het perfecte aanzoek.