fbpx

Je hebt al een tijdje in je hoofd om je partner ten huwelijk te gaan vragen. Voordat je dat kunt doen moet je eerst op zoek naar een verlovingsring die geschikt is voor jouw geliefde. Ik geef je tips voor het kiezen van je verlovingsring.

1. Bepaal de prijs van de verlovingsring

Je gunt je partner natuurlijk de allermooiste ring van de wereld, maar je moet voor jezelf alvast een budget in je hoofd nemen. Tijdens je eerste bezoek aan de juwelier of een webshop kun je dan al gemakkelijk keuzes maken welke wel en niet binnen je budget vallen.

2. Waar je op moet letten bij het kopen van een verlovingsring met diamant

Wanneer je kiest om voor een verlovingsring met diamant te gaan dan kun je op een aantal dingen letten. Ten eerste de slijpvorm van de diamant. De slijpvorm bepaald hoe de steen het licht weerkaatst en dat is ook een deel wat de waarde bepaalt. Dan de keuze van de kleur, hoe witter de diamant, hoe waardevoller de steen. De kleur wordt uitgedrukt in letters en begint bij D (exceptioneel wit) en eindigt bij V (geel). De diamanten hebben ook een bepaalde helderheid en hoe helderder, hoe duurder de diamant. Als laatste het gewicht van de diamant, uitgedrukt in karaat. Eén karaat staat gelijk aan 0,2 gram. Voor een verlovingsring kun je gaan voor één of meerdere diamanten of een gladde ring. Vraag jezelf af wat jouw partner het mooist zou vinden en bepaal daarmee of je voor een ring met diamant gaat.

3. Wat vindt je partner mooi?

Kom erachter welke stijl je partner mooi vindt. Dit kan heel klassiek zijn, juist modern of misschien wel van hele bijzondere ringen. Je kunt er ook voor kiezen om een ring te laten ontwerpen. Oogst sieraden in Amsterdam is zeker een aanrader om een afspraak te maken of om eens binnen te lopen. Lotte & Ellen vertellen je tijdens een afspraak graag meer over diamanten, edelstenen en luisteren graag naar jouw persoonlijke voorkeuren over de verlovingsring voor het aanzoek. Bij Oogst sieraden vinden ze het belangrijkste dat je denkt aan de stijl van jouw geliefde. Dan kun je vol vertrouwen kiezen voor een uitgesproken en edgy look of juist een modern klassieke look. Oogst sieraden heeft een prachtige collectie aan diverse verlovings- en trouwringen. Je kunt ook bij Oogst terecht als je een ring speciaal wilt laten ontwerpen.

4. Aan welke hand draag je de verlovingsring?

Wanneer je het aanzoek gedaan hebt is het natuurlijk wel zo handig als je weet aan welke hand je de ring moet schuiven. In principe zijn er geen regels aan welke hand de verlovingsring gedragen wordt. Bij de katholieken is het vanzelfsprekend dat je de verlovingsring aan de rechterhand draagt en bij de protestanten aan de linkerhand.

Mocht je na het lezen van dit artikel wel uit zijn over de keuze van je verlovingsring maar nog niet over de locatie en setting van het aanzoek. Stuur mij een bericht en wie weet sta je straks met een prachtige verlovingsring in een unieke setting te wachten om op je knieën te gaan voor de liefde van je leven! ❤

Liefs, Laura

PS. foto’s zijn gemaakt door Tilroe fotografie & KL!K Fotografie tijdens de styled shoot. Binnenkort meer foto’s op mijn blog.