fbpx

De decembermaand is aangebroken en dat betekent dat kerst er weer aankomt. Overal op straat verschijnen sfeerlichtjes en kerstbomen worden in huis gehaald om deze gezelligheid ook naar binnen te brengen. Hoe romantisch is het om jouw partner ten huwelijk te vragen tijdens de meest knusse en sprookjesachtige tijd van het jaar? Daarom geef ik jou vijf ideeën om je vriend(in) ten huwelijk te vragen tijdens de kerstdagen!

Tijdens het decoreren van de kerstboom

Het optuigen van de kerstboom is even een klus. Bij sommige stellen ontstaan discussies over de lichtjes die niet goed verspreid worden of over een scheef hangende piek. Herken jij je hier niet in en is het optuigen van de kerstboom bij jullie juist hartstikke romantisch? Overweeg het om je partner ten huwelijk te vragen tijdens het decoreren van de kerstboom! Zet tijdens het opzetten gezellige (of juist romantische) kerstmuziek aan en hang stiekem een camera op zodat je het moment kunt vastleggen.

kerst aanzoek

Met sfeerletters en -lichtjes

Creëer in je achtertuin (of op een andere locatie) een romantische setting door middel van sfeerletters. Je kan zijn/haar naam in sfeerletters neerzetten, of natuurlijk de tekst ‘wil je met mij trouwen?’ als je van een directe aanpak houdt. Maak de setting af door een picknickkleed neer te leggen en zorg dat je champagne achter de hand hebt. Zo kunnen jullie na het hoge woord meteen proosten op jullie geluk!

kerst aanzoek

Met familie tijdens kerstavond

Tijdens de kerstdagen bezoeken jullie familieleden voor het jaarlijkse gourmet feest of een uitgebreid 10-gangen diner. Met al jullie dierbaren om jullie heen en een hoop cadeautjes onder de kerstboom is dit natuurlijk de ultieme gelegenheid voor een romantisch aanzoek. Je kunt de ring verstoppen in een cadeautje onder de kerstboom. Vergeet niet één van je familieleden (het liefst die ene tante die wél talent heeft voor foto’s maken) in te lichten over het geplande aanzoek, zodat hij/zij meteen foto’s kan maken.

kerst aanzoek

Winter picknick

Picknicken in de winter. Het klinkt misschien gek, maar als je jezelf warm aankleedt kan een winterpicknick ontzettend romantisch zijn. Je kunt van te voren zorgen voor een knapperend vuurtje en kaarsjes of lichtjes, zodat het warm en vooral romantisch is. Zorg ook voor warme dekens en een kop soep of warme chocolademelk. De ultieme kerst-picknick-locatie is natuurlijk een plek waar kerstbomen, bijvoorbeeld een dennenbos of park.

kerst aanzoek
Bron: Pinterest

In de sneeuw

We hopen met zijn allen natuurlijk elk jaar op een witte kerst in Nederland! Mocht het dit jaar eindelijk gebeuren, dan is het natuurlijk super romantisch om in de sneeuw jouw geliefde ten huwelijk te vragen. Ga je tijdens de kerstdagen op wintersport? Dan kan je het aanzoek sowieso in de sneeuw doen. Ga samen wandelen en vraag hem/haar ten huwelijk op een mooie romantische plek, misschien wel ergens op een berg met een prachtig uitzicht. De prachtige winterlandschappen met besneeuwde bomen geven een perfect plaatje!

kerst aanzoek

Tijdens het schaatsen

Net als dat we hopen op een witte kerst, duimen we ook met zijn allen voor natuurijs deze winter. Leuk en origineel om jouw geliefde ten huwelijk te vragen tijdens het schaatsen rondom de kerstdagen. Kijk wel uit voor glij partijen zodra je op je knieën moet!

Geen natuurijs dit jaar? Dan kun je altijd nog kiezen voor schaatsbanen die tijdens de winter worden opgezet in verschillende steden. Één daarvan is ICE* Amsterdam waar je tot en met 4 februari 2018 kan schaatsen op het Museumplein in hartje Amsterdam.

kerst aanzoek ice amsterdam
Bron: ICE* Amsterdam

Wil jij binnenkort voor jouw geliefde op je knieën gaan om hem/haar ten huwelijk te gaan vragen? Plan my Proposal kan samen met jou originele winter- & kerstaanzoeken bedenken om jouw partner volledig te verrassen. Laat een berichtje achter.

Liefs, Laura